Není-li uvedeno jinak, píše a fotí Petr Hanáček, na malé náhledy fotek klikněte, zvětší se do nového okna.


3. - 7. srpna

Tropická vedra panují v celé Evropě a tak lidé vyhledávají stín a vodní nádrže k ochlazení. Nejinak je tomu i na Křetínce; náš areál bývá nezvykle zaplněn a to jak jachtaři, tak všemi, kdo touží po osvěžení od teplot, které se u několikrát přiblížily 40 stupňům.
 Nedělní večerní intenzívní bouřka přinesla nejen ochlazení, ale také napáchala menší škody na porostech v našem areálu a na malém mole. Roman Dostálek s rodinou se dal hned v pondělí do úklidu, takže odpolední hosté už našli areál jako ze škatulky.
 Podařila se také oprava zámku hlavní brány; stará, opotřebovaná vložka už delší dobu zlobila a hrozilo, že přestane fungovat úplně. Nakonec se podařilo zámečníkovi uzpůsobit novou vložku na stávající klíče, takže nebylo nutno vyměňovat téměř 70 klíčů, které mají naší členové.
S větším počtem návštěvníků areálu bylo třeba řešit také takové problémy jako "zapomenutý" stan postavený před zaparkovanými plachetnicemi. Nebo vysvětlovat, že stanovy, které určují kdo z rodiny člena má do areálu přístup bez jeho přitomnosti, platí opravdu pro všechny, tedy i pro "zakládající" členy. (Osobně se domnívám, že výbor by měl přehodnotit možnost stavění stanů ve spodní části areálu - alespoň v letních měsících.)

Nicméně naprostá většina našich členů i jejich hostů s chutí využívala osvěžení ve vodě (která už svou teplotou připomíná spíš vlažný čaj), stejně jako občasný vítr k plachtění na lodích i WS prknech.

Roman Dostálek se svým katamaranem bývá vidět na vodní ploše Křetínky snad ještě častěji než Armín Ahne, který střídá Finna, surf a kajak . Na surfech si s oblibou zajezdí rodina Osouchova: otec i syn: . Mladý Jan Královec je také nadšeným surfařem: . Karel Buřval občas rád vymění kormidelní pinu Julie za ráhno surfové plachty: . Hezké skluzy předvedl Martin Korbel: .

Létající včelu nastrojili manželé Kratochvílovi a také si vyzkoušeli jak snadno lze otočenou loď vrátit na hladinu . Vaurien Sobotkových nechyběl ve větru stejně jako kajutovka rodiny Roberta Korose .


Použít náš sjížďák jsme umožnili partě kolem Jiřího Paláška, která uskutečnila zkušební jízdu svého elektročlunu:

.

Venca Němec, náš výtečný jezdec na Finnovi, zkoušel otáčení s kajakem:

.

Prostě pohoda - ale už by se mohlo ochladit, že?