Není-li uvedeno jinak, píše a fotí Petr Hanáček.

Na malé náhledy klikněte, zvětší se do nového okna


Prvomájový víkend

Byl pozdní večer – první máj –
Večerní máj – byl lásky čas.
Hrdliččin zval ku lásce hlas,
Kde borový zaváněl háj.

Zatímco nad Máchovým jezerem milenci naslouchali tokání hrdliček, u nás jsme prvomájový večer pojali značně pragmatičtěji. Už odpoledne se skupina gurmánů soustředila kolem ohniště , nad nímž se otáčela desetikilová vepřová kýta . S postupujícím odpolednem a večerem se stále okrajované, dobře napajcované maso stěhovalo z roštu do žaludků spokojených mlsounů, bohatě zalévané čepovaným Kvasarem . Ovšem nejen pečínka byla na programu víkendu. Libor Kožoušek dovezl svou novou kajutovku , nastrojil ji a spustil na vodu . Také Tomáš Stejskal dal na vodu Giselle , Hudcovi dovezli opraveného Titanika a Radovan Novotný za účasti mnohých poradců nastrojil Vauriena . Vladimír Jamamoto Res předvedl svou apartní bandáž na námořní bitvou poškozeném kotníku . Následník Filipa Denis (drsnosrstá finská lajka) dokázal své plavecké nadání . Celkem se dá říci, že to byl velmi vydařený víkend .

No a pak už se jen jezdilo, dokud vítr foukal.

 

 

 

 

A dokonce i když nefoukal:

:-)


Sobota 9. května

Již v pátek Armín zjistil, že jeden ze sudů dlouhého mola nabírá vodu a Pepa Fabiánek pohotově předal fotozprávu dál . V sobotu jsme se tedy pustili do nápravy - poslední díl odmontovali a přitáhli na mělčinu ke sjížďáku . Až potud celkem banální záležitost, o které by nemělo cenu se zmiňovat. U sjížďáku jsme ale povolali pomocníky a za pár okamžiků došlo k oné pamětihodné události:

Pepa Fabiánek (který je známý tím, že bedlivě sleduje teplotu vody v Křetínce a pod 25 st. C se k vodě bez neoprénu a neoprénové obuvi vůbec nepřiblíží) nejenže přišel v PLAVKÁCH, ale dokonce vstoupil do chladných vod májové přehrady!!!

TOTO NENÍ FOTOMONTÁŽ!!!

Pak už pokračovala oprava klidně dál.
 
 Poděkování patří také Václavovi Chloupkovi, který obětavě pomohl.

Fotky fotil buď Pepa Fabiánek, nebo alespoň jeho foťák. A ještě jednu:

Navštívil nás po čase Rosťa Jagoš, který nyní vypadá velmi dobře a spokojeně:


 


Neděle 10. května

Pár fotek ze Slezské Harty: