Není-li uvedeno jinak, píše a fotí Petr Hanáček.

Na malé náhledy klikněte, zvětší se do nového okna


Velikonoce

Meteorologové sice slibovali mnohém teplejší velikonoční víkend, než nakonec byl, ale zato foukalo. V pondělí odpoledne se nás pár na jachťáku sešlo a sledovali jsme Kristýnu Šamšulovou, jak se trénuje na závody . Také jsme trošku pokecali   , a snědli a vypili vše dobré, co kdo donesl .


Víkend 13. - 15. dubna

Týden po velikonocích se jaro překulilo do léta - aspoň podle teploměru, který ukazoval hodnoty nad 20 stupňů ve stínu. A na slunci, které zářilo celý víkend, bylo podstatně víc . Už v pátek vyčistil Ivoš Legner gril , abychom v následujících dnech nebyli hladem :-) Čištění mu dalo zabrat,  , bylo poznat, že se loni na roštu vystřídala hromada nejrůznějších pochoutek. Tomáš Stejskal s Ladou Jurkovou na sebe natáhli potápěčské vybavení a vydali se pod hladinu hledat závaží bójky pro jejich Gisellu . Armín Ahne natřel stěžeň svého finna . Zatímco Ferda Keršner obhlížel je-li v pořádku nářadí na jarní brigádu kterou povede , Hana s Ivošem a Vladimírem Jamamotem Resem  přemítali, jakou má voda teplotu. Protože nebyl k dispozici teploměr, změřila teplotu vody Hana vlastním tělem . Naznala, že nemá víc než 10 stupňů. V sobotu jsme si pochutnali na koláči, který pekla Lada a pojmenovala ho "Ovocná symphonie" . V neděli přijeli Franta a Zdena Formanovi a spolu s Hanou se vydali na jejím finnovi na projížďku , ze které se vyklubala návštěva Svitavice , kterou již provozují noví majitelé. S občerstvením byli spokojeni, alespoň se tak při návratu tvářili . Pepa Fabiánek se nenechal slabým větrem, který čechral vlnky na hladině přehrady, rušit v odpolední siestě .


Sobota 28. dubna - brigáda

Na letošní jarní brigádu počasí opravdu vyšlo super. Možná si Ferda Keršner, který ji vedl, udobřil sv. Petra nějakým bakšišem, ale v každém případě se podařilo pracovat při letních teplotách. Na brigádu přišlo celkem 15 členů a udělalo se vše potřebné. Pár fotek, které pořídil Ferda:

Odpoledne se ještě likvidovaly staré, zničené, a hlavně bezprizorní surfy - tedy prkna, ke kterým se už dlouho nikdo nehlásí. . Koukněte se také na krátké video - ZDE. No, a pak už byla jen pohoda na jarním sluníčku, které si hrálo na letní... .

 

Jo, a stav vody - přehrada je plná , asi se Povodí předzásobuje před očekávaným suchem...