TJ Sokol Letovice - Jachetní oddíl

 

Členská schůze

konaná dne 25. 11. 2005 v restauraci hotelu Koupaliště v Letovicích.

 ZÁPIS 

Členské schůze se zúčastnilo 31 členů oddílu. Byla zahájena v 18:30 hod.         

             Program: 

1)      Úvod – schválení programu

2)      Zpráva o činnosti oddílu (Keršner)

3)      Zpráva o hospodaření oddílu (Červinka)

4)      Volba volební komise

5)      Stanovení výše oddílových příspěvků a náhrady za neodpracované brigádnické hodiny na rok 2006

6)      Návrh rozpočtu na r. 2006

7)      Projednání navržených změn ve stanovách oddílu

8)      Volba výboru

9)      Připomínky, návrhy, diskuse

 

Úvod – schválení programu

Schůzi zahájil předseda výboru Ferdinand Keršner přivítáním účastníků a přečtením navrženého programu. Program byl schválen bez připomínek a doplnění.

Zpráva o činnosti oddílu (Keršner)

Ve své zprávě o činnosti oddílu předseda informoval přítomné o úmrtí dlouholetého člena pana Antonína Višinky. Dále hovořil o zahájení jachtařské sezóny v našem areálu v dubnu letošního roku a o jarní pracovní brigádě. Podrobněji se zmínil o průběhu výstavby přístřešku nad klubovnou a finančních záležitostech spojených s touto akcí. Vyzdvihnul sponzorství pana Janků z Letovic, který přispěl k řádnému dokončení střechy tohoto altánu. Dalším bodem bylo seznámení s obsahem jednání výborové schůze, která se konala 1. 7.  Předseda informoval také o tom, že kromě zesnulého p. Višinky ukončili členství v našem oddílu ing. Jánošík a PhMr. Patloka. Nově byli přijati Jana Ševčíková z V. Opatovic, ing. Karel Šamšula z Boskovic a Drahoslav Janků z Letovic. Další část svého vystoupení věnoval předseda pořádání 5. Křetínské Srandaregaty a jejím výsledkům. Druhá výborová schůze se konala dne 6. 10., pan Keršner opět podal informaci o jejím jednání a závěrech a dále zhodnotil průběh podzimní brigády konané 8. 10. Výbor oddílu na výzvu sportovní komise MÚ navrhl na nejlepšího sportovce Letovic za jachetní oddíl za rok 2005 Františka Formana. Na závěr svého vystoupení Ferdinand Keršner upozornil na to, že příští rok z důvodu zaneprázdnění nebude moci organizovat další ročník Srandaregaty a vyzval přítomné, aby se někdo tohoto úkolu ujal. Dále oznámil, že ze stejného důvodu již nebude kandidovat na funkci předsedy výboru oddílu.

 Zpráva o hospodaření oddílu (Červinka)

Hospodář oddílu pan Zdeněk Červinka informoval přítomné o příjmech i výdajích v průběhu roku. Díky nárůstu ceny budovaného altánu a jeho zastřešení došlo k překročení rozpočtu a oddíl bude na závěr letošního roku dlužit částku cca 10 000,-Kč. K této zprávě nebyly dotazy.

Volba volební komise

Předseda výboru navrhnul jako členy volební komise pány Švancaru a Kadlece, kteří byli následně do této funkce zvoleni.

 Stanovení výše oddílových příspěvků a náhrady za neodpracované brigádnické hodiny na rok 2006

Předseda podal návrh na zvýšení vstupního poplatku pro nově přijímané členy a to z dosavadních 1 000,-Kč na 1 500,-Kč. Tento návrh byl hlasováním schválen.

Petr Hanáček upozornil na možnost zavedení odměn pro funkcionáře výboru, neboť práce předsedy, hospodáře a správce areálu je časově dosti náročná. K tomuto tématu a také k možnému zvýšení členských a oddílových příspěvků se rozpoutala diskuze. Hlasováním pak členská schůze zvýšila členský a oddílový příspěvek na částku 500,-Kč na člena a rok a částku 400,-Kč na člena důchodce a rok. Dále členská schůze schválila návrh JUDr Královce, aby o výši odměn pro funkcionáře výboru rozhodla členská schůze konaná na závěr roku a to zpětně za uplynulý rok dle hospodářské situace oddílu a zásluh jednotlivých členů výboru.

Milan Holas navrhnul zvýšit náhradu za neodpracovanou brigádnickou hodinu ze stávajících 100,-Kč na 150,-Kč. Hlasováním byl tento návrh schválen.

Ing.Radovan Novotný Ph.D. navrhl zavést poplatek za parkování obytných přívěsů v areálu po dobu delší než 14 dnů ve výši 500,-Kč za rok. Tento návrh schůze neschválila. 

Návrh rozpočtu na r. 2006

Předseda pan Keršner přečetl a okomentoval návrh rozpočtu oddílu na rok 2006. Členská schůze  rozpočet schválila. Na straně příjmů se počítá s částkou 36 850,-Kč a na výdaje je určena suma 34 000,-Kč.  

Projednání navržených změn ve stanovách oddílu

Výbor oddílu na své poslední schůzi doporučil provést několik změn ve stanovách. Změny se týkají zavedení zkušební doby pro nově přijímané členy, definování doby, do kdy dítě člena může samostatně navštěvovat areál, sankcí při opožděné platbě příspěvků a náhrad, a možnosti převodu členství při úmrtí člena. Dále se jedná o některé formální úpravy. Na toto téma proběhla opět diskuze, členská schůze navrhované změny schválila. Změněné stanovy jsou přílohou tohoto zápisu. 

Volba výboru

Jelikož se nepřihlásil dostatečný počet kandidátů na členy oddílového výboru, rozhodla členská schůze zrušit čl. VI. volebního řádu, který požadoval větší počet kandidátů, než je počet členů výboru.

Poté členská schůze zvolila tento výbor oddílu:

Zdeněk Červinka

Petr Hanáček

Ing. Jiří Griga

Ferdinand Keršner

Alois Nečas – správce areálu

Ing. Radovan Novotný Ph.D. – předseda výboru

Petr Švancara – hospodář 

Připomínky, návrhy, diskuse

Na závěr schůze ještě Petr Kadlec přislíbil vybudovat malé molo ke kotvení oddílových pramic a Petr Hanáček navrhnul zavést evidenci výpůjček těchto pramic.

  

Schůze byla ukončena cca ve 20:50 hodin.

 

Poznámka: Je-li v tomto dokumentu napsáno že „hlasováním bylo schváleno“, resp. že „hlasováním bylo rozhodnuto“ příp. „zvolen“ , a další ekvivalenty,  znamená to, že svůj souhlas vyjádřilo nejméně 3/5 přítomných členů.

Zapsal: Petr Hanáček

Přílohy: Prezenční listina, Rozpočet oddílu na rok 2006, Stanovy oddílu ve znění schválených změn.