Pátek 25. 11. 2005 - členská schůze

Jelikož letos je RS Svitavice na zimu uzavřeno, konala se členská schůze našeho oddílu poslední listopadový pátek v restauraci hotelu Koupaliště v Letovicích.

Zápis ze schůze je TADY.


Shrnutí a  několik postřehů:

Dosavadní předseda pan Ferdinand Keršner oznámil, že z důvodu časového zaneprázdnění nebude kandidovat na funkci předsedy výboru oddílu.

Byl zvolen nový výbor v tomto složení:

Ing. Radovan Novotný Ph.D. - předseda výboru
Petr Švancara - hospodář
Alois Nečas - správce areálu
Zdeněk Červinka
Ing. Jiří Griga
Petr Hanáček
Ferdinand Keršner


Členská schůze stanovila výši poplatků a příspěvků takto:

Vstupní poplatek: 1 500,-Kč
 (dosud 1 000.-Kč)


Roční členský a oddílový příspěvek na člena/na člena důchodce: 500,-Kč/400,-Kč
(dosud 400,-Kč/300,-Kč)

Náhrada za neodpracované brig. hodiny na rok 2006: 150,-Kč/hod
(dosud 100.-Kč)


Členská schůze schválila některé změny ve stanovách, ze kterých vyplývá:

 * U nově přijatých členů byla stanovena zkušební doba jednoho roku.

* Děti člena mohou navštěvovat areál bez doprovodu tohoto člena:
"pouze do doby, než založí vlastní rodinu či domácnost, nebo začnou být výdělečně činné, nejdéle však do 24 let věku".

* Členský a oddílový příspěvek ve výši stanovené členskou schůzí, je každý člen povinen uhradit hospodáři oddílu, nejpozději do 28. února každého roku. Do stejného data je třeba uhradit také finanční náhradu za neodpracované brigádnické hodiny v roce minulém. Při platbě po tomto datu je třeba uhradit navíc sankční částku 300,- Kč nejpozději však do 31. května v daném roce. Po 28. 2. bude člen upozorněn písemně na neplnění povinností a na skutečnost, že pokud nezaplatí do zmíněného data (31. 5.) zaniká jeho členství.

* Převod členství: Při úmrtí člena oddílu může jeden z rodiny (manžel, manželka, dítě, sourozenec) požádat výbor oddílu o převod členství, bez nutnosti platit vstupní poplatek. V těchto případech neplatí ani povinnost odpracovat dvojnásobný počet brig. hodin. Na převod členství však není automatický nárok.


Uhrazení členských příspěvků a dalších případných náhrad bylo členům umožněno přímo na schůzi, kde tyto částky v hotovosti inkasoval nový hospodář Petr Švancara. Členy, kteří mají tyto příspěvky a náhrady za neodpracované brig. hodiny teprve platit, upozorňuji, že platba je možná pouze běžnou poštovní poukázkou, adresovanou na hospodáře našeho oddílu:

Petr ŠVANCARA, Pražská 2, Letovice 679 61

Výše platby: Členský a oddílový příspěvek na rok 2006 = 500,-Kč (důchodci 400,-Kč)
Náhrada za neodpracovaných 5 brigádnických hodin v roce 2005 = 500,-Kč
Sankční částka při platbě od 1. 3. do 31. 5. = 300,-Kč


V souvislosti se stanovením výše oddílových příspěvků navrhnul Petr Hanáček, aby byli funkcionáři výboru - předseda, hospodář a správce za svoji činnost odměňováni. Po bouřlivé debatě na toto téma schválila čl. schůze zvýšení příspěvků o 100,-Kč, tedy cca 7 000,-Kč za rok, avšak s tím, že výši odměny pro tyto činovníky schválí zpětně vždy až členská schůze, konaná na závěr roku a to podle hospodářské situace oddílu a zásluh těchto funkcionářů.