na malé obrázky klikněte, zvětší se v novém okně

Foto: Milan Holas, Milan Holas jun., Ivo Legner, Petr Hanáček

   Sobota28. srpen 2004


 

Před 4. ročníkem naší regaty zaloboval její ředitel Ferda Keršner na vyšších místech a výsledek se dostavil - krásný, slunečný den doplnil dostatečně silný západní vítr, na Křetínku nezvykle směrově čistý.
Už v pátek vpodvečer panoval v našem areálu zvýšený ruch. Ferda nafukoval mohutné bójky (půjčené firmou TPS centrum Brno) pomocí kompresoru Avie Zdeňka Červinky . Jarda Jágr, Tonda Višinka a Ivoš Legner dokončovali na poslední chvíli přístřešek nad ohništěm . V sobotu během dopoledne se začali sjíždět závodníci a chystali svá plavidla . Účastníci i hosté zaplnili areál a všem přišlo vhod občerstvení, které zajistil Martin Bušina .
Kolem 13. hodiny se již lodě řadily za startovní čárou a protože jich letos bylo 18, rekordní počet, byla to občas docela zajímavá skrumáž . Krátce po jedné hodině Ferda Keršner regatu odstartoval a posádky vyrazily na dvouokruhový závod . Trojice posádek - Franta Forman s Pepou Fabiánkem, Karel Hoder a Milan Holas získala před ostatními náskok už před otáčkou na první bójce . Po obratu na druhé, horní bójce se závodní pole značně roztáhlo   . Ředitel se svoji sekretářkou Evou Pivcovou průběh bedlivě sledoval a také diváci a fotografové (ba i filmaři :-)) si přišli na své . Po otáčce na spodní bójce bylo pořadí: Hoder, Forman, Holas a tato trojice dál usilovala o čelní místa. Bojovali ovšem všichni , také otec a syn Vyskočilové . Jízdu na zaďák ve druhém kole bral Milan Holas pozoruhodně stoicky  . Přesto se umístil se svým Finnem na třetím místě, druhou příčku obsadil Karel Hoder, (ve Finnech nejlepší) a zvítězila posádka Franta Forman s Pepou Fabiánkem na lodi třídy 470.

Po krátké přestávce došlo k výměně řídících závodu - soutěže WS plováků se zúčastnil i Ferda Keršner a proto jeho úlohu převzal Petr Hanáček . Pouhých pět přihlášených se nachystalo před startovní čáru a jednookruhový závod surfů mohl být odstartován . K jeho sledování se diváci pohodlně usadili . Po obrátce na horní bójce, při jízdě na zaďák svedl tuhý boj Radek Novotný s favoritem závodu Standou Horákem . Před cílem byl S. Horák ve výhodnější pozici a po chvíli již mohl řídící závodu ohlásit, že projel cílem jako první . Druhé místo obsadil Radek Novotný a bronzovou medaili získal Ferda Keršner.

Po dojezdu posledního surfu následovalo vyhlášení výsledků obou závodů a ředitel Ferda Keršner spolu s předsedou Petrem Hanáčkem předali diplomy, medaile a poháry vítězům - v soutěži lodí posádce Franta Forman a Pepa Fabiánek a v soutěži WS plováků Stanislavu Horákovi .

4. ročník Křetínské Srandaregaty úspěšně skončil. Poděkování patří všem, kteří se na jeho přípravě podíleli a především Ferdovi Keršnerovi, který úspěšně zvládnul nejenom jeho přípravu a realizaci, ale navíc získal bronzovou medaili v závodě WS .


Tip: Ivo Legner dokončuje střih videa natočeného na regatě. Budete-li mít zájem, napište si o něj na adresu: legas@seznam.cz .
Můžete si vybrat z formátů:
DVD - vyšší kvalita
VCD (video CD) - nižší kvalita
Oba formáty lze přehrát jak v DVD přehrávačích, tak v PC.