Nové metody v jachtingu 3.

 

Globální oteplování Země a o vztahu jachtařů k vodě.

 

Vážení  přátelé, vítám Vás na již třetí odborné přednášce, která  dnes bude pojednávat o globálním oteplování Země a o vztahu jachtařů k vodě.

Přednáška bude opět šestihodinová, budeme dělat přestávku vždy po dvou hodinách.

V minulých přednáškách jsme probrali možnost vytvořit letovické moře a vysvětlili jsme si, že největším nepřítelem jachtingu je vítr. Tuto teorii je však vzhledem k rychlému oteplování  zemského klimatu nutno zcela přehodnotit.

Meteorologové se dosud domnívali, že tropická noc nastává, pokud teplota dosáhne dvacítky. V příštím roce pravděpodobně budeme zažívat horké tropické noci s třicítkami a možná i čtyřicítkami. (Padesátky snad raději ne.) Z přehrady přátelé voda v tekutém stavu zcela zmizí.

Abychom nepodléhali panice, navrhuji jít této neradostné vyhlídce vstříc a přiklonit se k názoru, že největší nepřítel jachtaře je VODA!

Nyní si nastíníme jaké výhody bude mít pro jachetní klub vymizení vody z přehrady:

 

1/ Nebude nutno stavět a bourat molo.Nastupující generace již nebude vědět k čemu taková blbost vlastně byla.Chlapci Stejskalovi budou v dospělosti prohlížet zažloutlé CD romy a pátrat po významu slova molo.

 

2/ Jachtařky, (nebudu jmenovat), které dávají přednost předsedovi nudistického klubu před kvalitami členů vlastního oddílu, již nebudou muset v noci plavat na druhou stranu, ale přejdou v minisukni po dně.

 

3/ Pozemek, který máme trvale v užívání je definován od plotu k vodě. To znamená, že pokud bude přehrada suchá, bude nám patřit nejen nudistický klub ale i lesy daleko za horizontem, až k nějaké vodě.V nudistickém klubu ovšem provedeme organizační změny. Vyhodíme předsedu (27 cm sem 27 tam), vyhodíme všechny chlapy a všechny pětadvacítky – tedy ročníky 1925.

 

4/ Cesta do Keltské vesnice se zkrátí, bude možno procházet dírou v hrázi.

 

5/ Na jižních svazích bývalé přehrady bude možno pěstovat vinnou révu. Stejně někteří členové (opět nebudu jmenovat) pouze maskují jachtingem svůj vztah k alkoholu. Bude možno uvést na trh nové odrůdy vína, např. Letovické červené, brandy Zlatá laň apod.

Trup bývalého Stara by mohl být používán jako kvasná nádrž na burčák a podobných nápadů jistě vymyslíte více. Pokud tedy bude přehrada suchá, musíme si tekutiny umět sami vyrobit .

 

 

Nepochybuji, že nový vinařský klub – dříve jachetní klub – mi dá brzy za pravdu, že

                                

největším nepřítelem jachtaře byla voda.