TJ Sokol Letovice - Jachetní oddíl


Fotoarchív - rok 2002


 

 

úterý 29. ledna

Když jsme se na konci loňského roku sjížděli na Svitavici, oslavit Silvestra, měli jsme co dělat, abychom se probojovali závějemi. Počasí v druhé polovině ledna však připomíná spíš březnový nástup jara. Na Křetínce se silné ledové kry lámou a kolem břehů se už vytvořil koridor volné vody 020129_001.jpg (98168 bytes) . Teď Vám dám hádanku: Na následujících fotkách skočil opravdu Ferda Keršner mezi kry do ledových vod přehrady, nebo je to jen zhmotnění jeho snu o pokoření loňského rekordu? ferda_1s.jpg (72408 bytes) ferda_2s.jpg (77741 bytes) ferda_3s.jpg (69601 bytes) 

 

 

středa 13. února

Na únor nezvykle vysoké teploty, déšť, vítr - a ejhle - vodní plocha Křetínky je volná! 020213_01.jpg (53164 bytes) Silné ledové kry se ztratily jako pára nad hrncem 020213_04.jpg (70507 bytes) a kvetoucí "kočičky" dotváří iluzi jarní přírody 020213_03.jpg (67690 bytes) . Takže už zbývá jen prvním plavidlem "odemknout" naši přehradu. Kdo bude první odvážlivec?

 

 

sobota 9. března

Křetínka odemčena!!

Letošním vítězem v soutěži "Kdo zjara první vyjede na oplachtěném plavidle" se stal pan Ferda Keršner. Zřejmě ho mrzelo, že lednové fotky jeho skoků mezi ledové kry byly příliš zjevnou fotomontáží a tak si pospíšil, aby předvedl svoji skutečnou otužilost. Díky slunečnému počasí se důkladně projel na WS plováku po hlavním bazénu Křetínky a nakonec si opět zaplaval ve vodě "teplé" cca 2o C.  Fotky jsou TADY.

 

 

pátek 22. března

Konala se schůze výboru oddílu. Zápis je ZDE.

 

 

Velikonoce 

 

 

Na Křetínku konečně dorazilo nefalšované jaro.
Koukněte se na FOTKY.

 

 

 

 

 

 

 

Neděle 21. dubna

 

Březen - za kamna vlezem, duben - ještě tam budem, toto pořekadlo se letos opravdu naplnilo. Už několikrát jsme se domlouvali, že si vezmeme příklad z našeho otužilce, Ferdy Keršnera a vyjedeme na vodu, ale počasí nám nepřálo. Teprve tuto neděli se natolik vyčasilo, že se Křetínka konečně dočkala a první loď vyrazila na její plochu. Pár snímků najdete TADY. 

 

 

 

 

 

Středa 1. máj

 

 

"Jezero hladké v křovích stinných // Zvučelo temně tajný bol, // Břeh objímal je kol a kol....." Pan Karel Hynek Mácha to napsal překrásně, ale naše Křetínské jezero naštěstí v první májový den hladké nebylo. Ostatně, koukněte se SEM.

 

 

 

 

 

Sobota 4. května

 

Zatímco koncem týdne teplota stoupala až k vyloženě letním hodnotám, na sobotu meteorologové předvídali prudké ochlazení a déšť. Naštěstí jim to nevyšlo, studená fronta se o den opozdila a tak se naše první jarní brigáda uskutečnila v nádherném počasí. Fotky jsou TADY.

 

 

 

 

 

11. - 18. května

 

 

 

Na jachťák jsme dováželi lodě, radovali se z teplého počasí, koupali se a nadávali, že nefouká. Taky jsme pokračovali v brigádničení. Na pár fotek se koukněte SEM.

 

 

 

 

 

 

Sobota 1. června

 

 

Už v pátek večer, při západu slunce, předpovídala obloha (na rozdíl od meteorologů),  že by zítra mohlo fouknout.  A taky že foukalo. Fotky jsou TADY.

 

 

 

 

 

 

 

 

8. - 15. června

 

 

Devítičlenná parta z našeho jachťáku prožila velmi příjemný týden v Chorvatsku, na lodi Elan 43. Povídání a fotky najdete TADY. 

 

 

 

 

 

 

 

Konec července

 

 

 

Jeli jsme se kouknout na Balaton. Fotky jsou ZDE.   

 

 

 

 

 

 

 

Sobota 24. srpna

 

 

Po loňském úspěchu 1. SrandaRegaty jsme se rozhodli uspořádat druhý ročník. Podařilo se, pro podrobnosti o 2. SrandaRegatě klikněte SEM.

 

 

 

 

 

 

Sobota 5. října

 

 

Letos nás babí léto zklamalo - žádné se nekonalo. V září bylo víc deštivých dnů, než slunných a když foukal vítr, tak byla taková zima, že i otužilci z našeho oddílu raději zůstávali doma. První říjnovou sobotu jsme svolali brigádu a areál zazimovali. Pár fotek je TADY.

 

 

 

 

 

 

Pátek 29. listopadu

 

V rekreačním středisku Svitavice se konala členská schůze oddílu. Zápis ze schůze najdete ZDE a na pár fotek se můžete podívat SEM. Na této schůzi byl zvolen na další dvouleté období nový výbor oddílu. Pro pracovní vytížení odstoupil z funkce hospodáře pan Karel Hoder. Tímto mu chceme vyjádřit poděkování za práci, kterou pro náš oddíl dosud vykonal. Nejedná se o žádnou maličkost, ve funkci hospodáře věnoval ve prospěch oddílu stovky hodin práce, kterou jen málokdo dokáže ocenit. Děkujeme Karle.